Welke thee gebruik je bij welke stijl.

Elke thee kan in principe bij elke stijl gebruikt worden maar dat betekent niet dat de thee dan ook lekker is. Voorop staat natuurlijk dat je moet doen wet je zelf lekker vind en moet je jezelf niet laten binden aan wat anderen zeggen.

Zwarte thee:
Pure zwarte thee kan gebruikt worden voor coldbrew, gong fu cha, westerse stijl en opastijl (soort van). Bij opastijl heeft zwarte thee een erg sterke smaak en raden wij het alleen aan als je van zeer sterke thee houd.
Voor zwarte thee met andere ingrediënten raden we aan om coldbrew, gong fu cha en westerse stijl bij te gebruiken.

Groene thee:
Pure groene thee ken net zoals zwarte thee gezet worden met coldbrew, gong fu cha, westerse stijl en opastijl. Alle stijlen geven een zeer goede smaak en doen de thee eer aan. Groene thee met andere ingrediënten kan met  coldbrew, gong fu cha en westerse stijl gezet worden.

 

Oolong thee:
Oolong thee kan met alle stijlen gezet worden maar daar zit nog wel wat aan verbonden. Oolong thee komt voor in een groot smaken gebied, om die reden moet er eerst gekeken worden naar het smakenprofiel. Oolong soorten met een lichtere smaak kunnen beter gezet worden met coldbrew, gong fu cha of westerse stijl en oolong soorten met een diepe sterke smaak kunnen zelfs gekookt worden.

 

Witte thee:
Voor witte thee raden we aan dat gong fu cha of westerse stijl gebruikt worden, de thee is erg duur en u kunt om die reden het beste warme zetmethodes gebruiken om de volledige smaakbeleving te krijgen. Coldbrew kan maar laat niet de alle smaken in de thee tot hun recht komen.

 

Gerijpte thee:
Gerijpte thee kan met gong fu cha, westerse stijl en koken gezet worden. De thee kan erg robuust zijn en kan dus ook veel hebben maar kan ook veel subtiele smaken hebben die verloren gaan bij westerse stijl en koken. 

 

Kruiden thee:
Bij kruiden thee kan alle stijlen gebruikt worden, de thee bevat geen theïne en kan daardoor erg sterk gezet worden waardoor de theestijl niet veel uit maakt. Wel moet gedacht worden aan de aroma's die verloren kunnen gaan als de thee te heet of te lang gezet wordt.